Mattie; Sociale media uitschakelen tijdens studeren

Mattie 1Sociale media zijn voor veel van onze leerlingen haast een verslaving. De app Mattie zorgt er voor dat leerlingen gedurende een bepaalde tijd geen toegang tot social media hebben. De app blokkeert de internetverbinding gedurende de tijd die je zelf instelt. Hierdoor kun je geconcentreerd aan een taak werken zonder afgeleid te worden. De telefoon staat dus als het ware in off-line modus. Je kunt wel bellen of gebeld worden.

Op de app, die voor zowel Andriod als Ios te downloaden is, kun je taken aanmaken.Mattie 2 Bijvoorbeeld ‘wiskunde opdrachten maken’, ‘woordjes Engels leren’ of ‘proefwerk biologie leren’. Aan deze taken voeg je tijd toe. Dit kan zoveel tijd zijn als je nodig denkt te hebben of wenselijk vindt. Het leuke van de app is dat deze standaard met pomodorotechniek werkt. Dit houdt in dat je na 25 minuten een pauze van 5 minuten krijgt. Gedurende de pauze staat je mobiel weer in online modus. Notificaties komen gewoon binnen en je hebt gedurende 5 minuten toegang tot de sociale media / internet

Ik ben erg benieuwd wie van de mentoren deze app bij zijn klas wil introduceren; ik hoor graag de bevindingen van jou als mentor of je leerlingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s